Spanje

Spanje is nog altijd een populair vakantieland onder de Nederlanders. En niet zo gek ook, de sfeer is goed, veel mensen vinden de taal inspirerend, het eten is er lekker, en het is er altijd lekker warm. Bovendien is het niet al te ver vliegen, en is het noorden van Spanje ook nog goed met de auto te bereiken.

Maar het land is nog best groot. Welke regio vind jij het leukst?

Balearen

De Balearen zijn een eilandengroep in de Middellandse Zee, waaronder Ibiza, Mallorca, Menorca en Formentera vallen. Dit zijn de 4 hoofdeilanden, maar je hebt ook nog een aantal kleinere eilandjes. Vooral een last-minute vakantie Ibiza of Mallorca zijn ontzettend populair onder de jongeren, maar ook voor gezinnen zijn deze eilanden ideaal. Vanaf Ibiza kun je gemakkelijk een dagtripje maken naar Formentera, zo heb je gelijk 2 eilanden gezien.

De Costa’s

Ook populair onder de Nederland zijn de diverse Costa’s, vooral Costa Brava en Costa Blanca. Costa Brava ligt in het Noorden van het vasteland van Spanje en hier vallen onder andere Lloret de Mar en Blanes onder. Barcelona ligt vlak onder de Costa Brava, de Costa de Ponent. Ook de Costa Blanca wordt veel bezocht door Nederlanders, maar is ook populair onder de Engelsen. In de Costa Blanca vind je bijvoorbeeld de populaire badplaats Benidorm en de stad Alicante. Maar daarnaast zijn er nog veel meer costa’s in Spanje (lopen helemaal van Noord tot Zuid-Spanje) die zeker ook de moeite waard zijn!

Andalusië

Wil je nog zekerder zijn van warm weer, of ga je wat later in het jaar en wil je nog wat zonnestraaltjes meepakken? Dan is Andalusië een goede optie. Dit is het gebied in het zuiden van Spanje en is de grootste autonome regio van heel Spanje wat betreft inwonersaantallen. De hoofdstad is Sevilla, waar je zeker een keer geweest moet zijn. Maar er zijn ook genoeg gezellige badplaatsen, zoals Torremolinos en Marbella.

Goedkope vakanties Spanje vind je hieronder.